FATIMAI NAPCSODA ÉVFORDULÓJA ~ OKTÓBER 13.

Az 1917. október 13-i Fatimai Napcsoda, a Szűzanya hatodik fatimai megjelenésének évfordulója.

A Fatimai Mária-jelenések és az azt megelőző angyal-jelenések bűnbánatra való felszólítások voltak. Mária óvott attól, hogy a világ tovább sértse a Háromszemélyű egy Istent. Ezért szólította fel a látnok gyermekeket, hogy tartsák be és terjesszék a Mária Szíve engesztelő szombatot az emberek által elkövetett bűnökért, szentségtörésekért és Isten megsértéséért. Mária az emberiségért folytatott utolsó mentőeszközként, lelki fegyverként a saját Szeplőtelen Szíve iránti tiszteletet nevezte meg. XII. Pius pápa 1942-ben és II. János Pál pápa 1984-ben a világot Mária Szeplőtelen Szívének ajánlotta fel. 


FELAJÁNLÓ IMA A FATIMAI BOLDOGSÁGOS SZŰZNEK

 Fatimai Boldogságos Szűz, anyai jelenléted iránti megújult köszönettel illeszkedünk be mind azon generációk kórusába, akik téged boldognak magasztalnak.
 
    Benned dicsőítjük Isten nagy műveit, akinek irgalmassága soha nem szűnik meg, hogy a gonosztól és bűntől ellepett emberekhez forduljon, és nekik gyógyulást és megmenekülést ajándékozzon. 
 
 Bizalomteljes odafordulásunk mai aktusát képed előtt, mely számunkra olyan kedves, anyai jóságoddal fogad el. 
 
 Emlékezve mindannyiunknak a te szemeidben való értékére és abban a bizonyosságban, hogy előtted semmi sem marad rejtve, ami szívünkben lakozik, hagyjunk magunkat a te édes tekintetedtől kísérni, és fogadjuk mosolyod vigasztaló gyengédségét.

Őrizd életünket a karjaidban: Áldj meg bennünket, erősítsd a jó minden kívánságát, újítsd meg és tápláld hitünket; tartsd meg és ihlesd a reményünket, eszközöld ki és támaszd fel az irgalmasságot, adj nekünk vezetést a szentté váláshoz vezető úton.

     Tanítsd nekünk a szegények és kicsik, a kizártak és a szenvedők, a bűnösök és a szívükben eltévelyedettek iránti kitüntetett szeretetedet.

Egyesíts mindannyinkat a védelmed alatt és adj át bennünket szeretett Fiadnak, a mi Urunk Jézus Krisztusnak. Amen.

Forrás ~ Internet


FELAJÁNLÓ IMA A FATIMAI SZŰZHÖZ

'Ezért, ó emberek és népek Anyja, te, aki ismered minden szenvedésüket és reményüket, te, aki anyai szíveddel érzed a mai világban folyó összes harcot a jó és a rossz, a világosság és a sötétség között, halld meg kiáltásunkat, melyet a Szentlélektől indítva közvetlenül a te Szívedhez intézünk: öleld át az Anya és az Úr Szolgálóleánya szeretetével emberi világunkat, melyet - az emberek és népek földi és örök sorsa miatti nyugtalansággal - fölajánlunk és neked szentelünk. Különösen neked ajánljuk és szenteljük azokat az embereket és nemzeteket, melyeknek különlegesen szükségük van erre a fölajánlásra és neked szentelésre. 'Oltalmad alá futunk, Istennek Szent Anyja! Könyörgésünket meg ne vesd szükségünk idején!'

'Íme, Krisztusnak Anyja, Szeplőtelen Szíved színe előtt az egész Egyházzal együtt egyesülni akarunk azzal a felajánlással, melyet irántunk való szeretetből a te Fiad tett, amikor önmagát ajánlotta föl az Atyának: 'Értük szentelem magam - mondta - , hogy ők is megszenteltek legyenek az igazságban.' (Jn 17 - 19)

 Egyesülni akarunk Megváltónkkal a világért és az emberekért tett fölajánlásban, melynek az Ő isteni szívében van hatalma megbocsátani a bűnöket és megvalósítani a megváltást.

E fölajánlás hatalma minden időkben érvényes, és átölel minden embert, népet és nemzetet, legyőz minden rosszat, amit a sötétség szelleme tud föllobbantani az emberi szívben és a történelemben, s ténylegesen föl is lobbantott a mi korunkban.

Ó, mennyire mélyen átérezzük annak szükségességét, hogy az emberiségért és a világért szenteljük magunkat: mai világunkért egységben Krisztussal! Krisztus megváltó művében ugyanis a világnak az Egyház által kell részesednie.

Minden teremtmény fölött légy, te, az Úr szolgálóleánya, aki a legtökéletesebben engedelmeskedtél az isteni szónak! Üdvözlégy te, aki teljesen eggyé lettél Fiad megváltó fölajánlásával!
 
 Egyház Anyja! Világosítsd meg Isten népét a hit, a remény és a szeretet útjain! Különösen azokat a népeket világosítsd meg, akiknek fölajánlását és neked szentelését várod tőlünk. Segíts nekünk annak a fölajánlásnak igazságában élnünk, melyet Krisztus a mai világ egész emberi családjáért végez. Miként fölajánljuk neked, ó Anyánk, a világot, minden embert és minden népet, úgy e világfölajánlást is a te anyai szívedre bízzuk. 
 
Ó Szeplőtelen Szív! Segíts legyőzni a fenyegető rosszat, mely oly könnyen gyökeret ver a mai ember szívében, s melynek fölmérhetetlen hatásai már ránehezednek jelen életünkre, s úgy tűnik, elzárják a jövő útjait!

Az éhségtől és a háborútól - ments meg minket!
Az atomháborútól - ments meg minket!
A kiszámíthatatlan önpusztítástól és mindenfajta háborútól - ments meg minket!
A kezdődő emberi élet ellen elkövetett bűnöktől - ments meg minket!
A gyűlölettől és Isten fiai méltóságának megvetésétől - ments meg minket!
A társadalmi, nemzeti és nemzetközi életben elkövetett igazságtalanságoktól - ments meg minket!
Isten parancsolatainak könnyelmű megszegésétől - ments meg minket!
A próbálkozástól, hogy az emberi szívekben elhomályosítsák Isten igazságát - ments meg minket!
A jót a rossztól megkülönböztetni képes lelkiismeret elvesztésétől - ments meg minket!
A Szentlélek elleni bűnöktől - ments meg minket! Ments meg minket!

Hallgasd meg, ó Krisztus Anyja, minden ember szenvedésének e segélykiáltását! Egész társadalmak szenvedésének segélykiáltását! Segíts nekünk a Szentlélek erejével legyőzni minden bűnt: az ember bűneit és a 'világ bűnét', a bűnt minden formájában. Nyilatkozzék meg még egyszer a világ történelmében a megváltás végtelen megmentő hatalma: az irgalmas Szeretet hatalma! Parancsoljon megállást a rossznak! Alakítsa át a lelkiismereteket! A te Szeplőtelen Szívedben mutatkozzék meg 'a remény fényét' mindenkinek.'

II. János Pál pápa, 1984 03.25.

Forrás ~ Internet