IMA A SZENTLÉLEKHEZ

Szentlélek! - mindenütt, ahol Jézus megtestesül, Általad történik:
Általad öltött testet az Ige a Szentírásban,
Általad testesült meg Ő Máriában,
Általad egyesülünk Vele, s titokzatos Testével a keresztségben,
Általad változik át a kenyér az Ő testévé a szentmisében,
Általad jelenik meg Ő közöttünk, ha nevében összejövünk; add, hogy Általad bennem - és köztünk - is egyre jobban megtestesüljön Jézus!
Szentlélek Isten! Te azt tudod betölteni, abban tudod kialakítani Jézust - aki vár Téged. 
Add, hogy várjalak: hogy következetesen kialakítsam életemben a Rád várakozó csendes imák idejét. 
Add vágynom arra, hogy szent legyek: hogy Jézus, a Szentháromság éljen bennem, - Általad. 
Segíts, hogy minden imámból azzal az elhatározással induljak, hogy - segítségeddel - akarok egyre jobban úgy látni, úgy ítélni, úgy cselekedni, úgy beszélni, mint Jézus; hogy Ő maga láthasson, cselekedhessen, beszélhessen bennem.
Szentlélek! 
Te eltöltötted Máriát, mert hallgatott hangodra, s igent mondott hívásodra.
Szeretnék ma én is igent mondani minden hívásodra: a lefekvésben és felkelésben, imában és tanulásban munkában és pihenésben, - igen lenni családomnak és felebarátaimnak. Szeretném ma mindig, azonnal és örömmel megtenni, amit kívánsz, - amit tennem kell. 
Hogy Jézus megtestesülhessen, növekedhessen bennem is.
Szentlélek, Te Istennek kiáradó, önmagából kilépő szeretete vagy.
Abban tudsz élni, s azt tudod elvezetni a teljes szabadságra, aki nem zárkózik magába, aki - ahogyan Mária elindult Erzsébethez - kilép önmagából, s elindul mások felé. 
Szeretnék ma én is kilépni magamba-zártságomból, s elindulni, hogy szolgáljam testvéreimben is Jézust.
Szentlélek, a küldetés, a tanúságtétel Lelke!
Szítsd fel bennem a felelősséget minden embertársam iránt! - Add, vágynom, hogy Jézus éljen bennem, vágynom, hogy az Ő jelenlétét és tüzét hordozzam a világban.
Szentlélek, minden közösség Lelke, az egység Lelke: Az Atya és a Fiú kölcsönös Szeretete!
Segíts ma mindent megtennem azért, hogy ahol Krisztusban testvérekkel találkozom, a kölcsönös szeretet uralkodjék közöttünk, s ezáltal ott lehess Te, és Általad Jézus: s így az emberek megismerhessék a Szeretet-Istent, a Szentháromságot, - s Jézust, aki közöttünk él. 
S add, hogy ma bárhová megyek, az embertársaim közötti egységet szolgáljam; s ahol széthúzás uralkodik, oda Jézus által és a Te erődben a megbocsátást, az újrakezdést, az egyetértést vigyem.
Szentlélek Isten, a kereszten kiárasztott Lélek!
Jézusnak a keresztig kellett odaadnia önmagát, hogy elküldhessen Téged, s így megszülethessék a közösség Általad és Benned: az Egyház. Add, hogy ma minden fájdalomban felismerjem és átöleljem Jézust; s így általam is kiáradhass: és megújulhasson Benned a közösség amelyben élek, és az egész Egyház. 
Szentlélek Isten, a szabadság és az öröm Lelke, a remény Lelke!
Add biztosan és szabadon remélnem, hogy az Általad bennem élő Jézus nagyobb dolgokat tud végbevinni bennem, mint amire én - folyton újra eleső gyöngeségemben - valaha is képes volnék; add hinnem és remélnem, hogy ha átadom magam Neked, Te új - Jézussal egyesült - szívet és új lelket adsz belém; add, hogy tudjak hálaadó örömmel remélni végtelenül nagy tetteidben: tudjam remélni, hogy a bennem növekvő Jézus által is meg akarod újítani a közösséget, amelyben élek és Egyházadat és a Föld színét.
Szentlélek, a tűz lelke!
Keltsd Jézussal egyesült életre a lelkeket, s tégy engem is Jézus tüzének hordozójává. Ámen