SZENT EFRÉM IMÁI

'Vezess Uram a szűk és keskeny ösvényen, ahogy vezetted a te szentjeidet, és erősítsd gyengeségeimet, hogy kitartóan járjak lelkes szívvel a te utadon.' Amen.

Szent Efrém

SZENT EFRÉM IMÁJA

Bátorkodom Uram imádkozni, és nem tudom, hogy kedved szerint van-e, keresem, és nem ismerem fel alkalmasságomat és a te kedvedet, mutasd meg nekem, és nyilvánítsd ki jó akaratodat számomra, és taníts meg engem a te parancsaidra.

A jót, amit nem ismerek, és keresek, add meg nekem. Ha nem teszem a jót, tégy jóvá, és ha nem keresem irgalmadat, irgalmazz nekem, és ha eltávolodom Tőled, hívjál engem, és ha nem hallom jöveteledet, erősen ítélj meg.

Szoríts magadhoz engem, és akár akarom, akár nem akarom, téríts meg, és ha valaki által elragadtattam, szabadíts ki, ha világi dolgokkal foglalkozom, láss el lelki javakkal, és ha elromlok ettől-attól, ne hagyj, hogy elmenjek arra, amíg meggyőződéssel elviszel a te dicsőséged hajlékának helyére. Amen.

'Könyörgök hozzád, irgalmas és jóságos Úr, formálj éberré és vidámmá, és taníts meg járni a te jó utadon, hogy méltók lehessünk a te nagy dicsőségedre.' Amen.

Szent Efrém

SZENT EFRÉM IMÁJA

Irgalmazz Uram nekem bűnösnek és számos tömérdek nyilvánvaló vétkezőnek, és fordíts a megtérés felé a veszélybe került rabszolgát, és vigyél be engemet a te királyi dicsőségedbe!

Vezess engem a fölséges úton, hogy hozzád jöjjek, mert ha nem vezetsz, nem tudok közeledni hozzád, még ha te meg is parancsolod, hiszen te mondod: 'Senki se jön hozzám, hacsak Atyám nem vonzza őt.' És irgalmas Uram ne emlékezz gyakori vétkeim szemtelenségeire, mert te elállsz a szolgádtól akkor.

Ne hagyj megmaradni ugyanabban a gonoszságban, ahogy az a világban megtörténik, hanem ahogy az Úr ösztönzi az elveszett szolgát, éppen így megtérítve elengeded az én vétkeimet, és közvetítőnek formálsz engemet a te jóakaratú szentjeiddel együtt. Amen.

'Őrizz meg Uram a szavak, cselekedetek és látás megtévesztő titkaitól, és a te ítéleted félelmét írd az én szívembe, hogy szüntelen készséggel igyekezzem megtartani a te rendelkezéseidet.' Amen.

Szent Efrém

SZENT EFRÉM IMÁJA

Tisztítsd meg Uram, a kegyelmed által az én tagjaimat részeiben, és töltsd el testemet erősséggel és megtartóztatással, lelkemet istenfélelemmel és megbocsátással.

Szívemet szeretettel és szentséggel, elmémet fénnyel és bölcsességgel, gondolataimat tisztánlátással és tudománnyal, lábaimat igazítva az igazságosság útján, kezeimet, hogy cselekedjék a megtérés művét, ajkaimat a zsoltározás dicséretére és áldására.

Szemeimet a mélyből fakadó könnyezés bőségével, és szaglásomat érezve a ne a halálos bűzt a halálban, hanem az édes élet illatát, az életben, és hallásomat meghallani az örömhír szavát, mely mondja: 'Bocsánatot nyertek a vétkeid' és, hogy

'Ma szabadulás lett ebben a házban'. Amen.

'Erősíts meg Uram a te rendeléseid szeretetében, hogy hibátlanul istenfélelemmel teljesítsem utasításaidat, rettegjek és remegjek a te ítéletedtől, kérjem az igazságot és a jogosságot arcod előtt, és a te kegyelmeid díját átvegyem.' Amen.

Szent Efrém

SZENT EFRÉM IMÁJA

Úr Jézus, kérünk Te légy
vezetőnk a megtérésünkhöz
vezető úton.
Veled fogunk áthaladni a sivatagon
amikor begyakoroljuk, hogy csak arra
koncentráljunk, ami a legszükségesebb
számunkra.

Megengedjük a Szentlélek Úristennek,
hogy faragja lelkünket,
egyik ütéssel a másik után,
s látni fogjuk ahogy szent Arcod
felragyog bennünk.
Látni fogjuk törékenységünk mögött
a Te szépségedet.

Megtapasztaljuk, hogy a te szereteted
erősebb a mi bűneinknél
és kitartóbb annál, ahogy néha
mi eltávolodunk Tőled.

Fel fogjuk fedezni, hogy a Te megbocsátásod
meglazítja szívünkön a csomókat, melyeket
mi egyedül képtelenek vagyunk kibontani.

Fel fogjuk ismerni, hogy minden lehetséges
az Igéddel a szívünkben
s általa legyőzzük a gonoszt. Amen.

'Békíts meg engemet Uram a nyugtalan tanácsok hullámcsapásaitól és számtalan vétkem hullámait, csendesítsd le, irányítsd elmémet, hogy a Szent Lélek nyugodt és békés kikötőjébe érjek.' Amen.

Szent Efrém


Forrás ~ Internet