SZENTHÁROMSÁG VASÁRNAPJA

Pünkösd utáni első vasárnap.

'Az Isten annyira szereti az embert, hogy egyre jobban meg akarta mutatni magát. Az idők teljességében elküldte Fiát, majd a Szentlelket, és ezzel kinyilatkoztatta benső életének csodálatos titkát. Az Isten végtelen szeretetét ünnepeljük a mai napon. Szeretnénk egyre jobban eltelni Isten szeretetével, hogy ez a szeretet áradhasson rajtunk keresztül a világba.'

A Szentháromság titkát a kinyilatkoztatásból ismertük meg. Jézus megkeresztelkedésekor megnyílt az ég, a mennyből az Atya szózata hallatszott és a Szentlélek galamb képében szállt alá (Mt 3, 16-17). Jézus a tanítványait megbízta: 'Tegyetek tanítványommá minden népet, kereszteljétek meg őket az Atya és Fiú és Szentlélek nevében' (Mt 28, 16-20). Isten az Atya, Isten a Fiú (Jézus Krisztus), Isten a Szentlélek. Három személy, egy Isten. Ez a Szentháromság titka.

Több mint másfél milliárdan vagyunk az Atya és Fiú és Szentlélek nevében megkeresztelve. Sokfelé alkalmazzuk a háromszög alakú Szentháromság-szimbólumot, sok városunk terét díszíti szentháromság-szobor.

Gondolat: Keresztvetésed legyen tudatos hitvallás és őszinte ima!

'Urunk Jézus Krisztus kegyelme, Isten szeretete és a szentlélek egyesítő ereje legyen mindnyájatokkal.' Amen.

Forrás ~ Internet