SZENT NORBERT PÜSPÖK EMLÉKNAPJA ~ JÚNIUS 5.

'1080 körül született a Rajna vidékén. Már a xanteni templom kanonokja volt, amikor a világias élettől elfordulva, a szerzetesi életet választotta. 1115-ben pappá szentelték. Apostoli életre vállalkozott, prédikált főleg Német- és Franciaországban. Társakat gyűjtött maga köré, és megalapította a premontrei rendet. 1126-ban Magdeburg érseke lett. A keresztény életet megreformálta, és a hitet a szomszédos pogány népeknek hirdetve kiterjesztette. Meghalt 1134. június 6-án, Magdeburgban.'

 'Istenünk, ki Szent Norbert püspököt arra választottad, hogy imádságos lelkületével és lelkipásztori buzgalmával példát mutasson Egyházad szolgáinak, kérünk, közbenjárására add meg, hogy hívő néped mindig szíved szerinti pásztorokat és üdvösséges táplálékot találjon!' Amen.

Forrás ~ Internet


'Istenünk, te Szent Norbert püspököt imádsága és lelkipásztori buzgósága révén Egyházad kiváló szolgájává tetted. Közbenjárására add, hogy híveid mindenkor szíved szerinti lelkipásztorokat kapjanak, és üdvös lelki táplálékot nyerjenek. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké.' Amen.

 Forrás ~ Internet